Van Avermaet verwijt zichzelf niets na tweede plek: "Ik verraste hem even, maar toch is het zuur"

Redactie
| 17 reacties
Van Avermaet verwijt zichzelf niets na tweede plek: "Ik verraste hem even, maar toch is het zuur"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet moest in de tweede rit van de Tirreno-Adriatico alleen zijn meerdere erkennen in Julian Alaphilippe. Toch verwijt de CCC-kopman zichzelf niets na alweer een knappe ereplaats.

Van Avermaet sprintte op de lastige finish naar de tweede plek. "Ik zat echt goed", vertelde Van Avermaet bij Het Nieuwsblad. "Dit was ook een goeie arrivé voor mij. Iedereen zat met volle benen en dan probeerde ik aan te zetten. Toen Alaphilippe over me kwam, schakelde ik een tandje hoger maar dat was meer uit wanhoop omdat ik hem zal wegrijden. Het hielp totaal niet."

Alleen Alaphilippe was beter. "Hij is op dit moment gewoon net iets sterker", bekent Van Avermaet. "Tijdens de Strade Bianche was hij ook al super. Toen ik mijn sprint van ver inzette, verraste ik hem even. Maar hij was gewoon sneller. Aan het eind kwam ik nog wat dichter, maar het kalf was al verdronken."

Zuur

Opnieuw een bevestiging dat de conditie goed zit bij Van Avermaet. Al was hij toch ook ontgoocheld. "Het is zuur dat het opnieuw een tweede plek is, maar ik kan mezelf niets verwijten. Dat er iemand sterker en sneller is op dat moment is gewoon spijtig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties