Wereldkampioene wielrennen bevestigt deelname aan Cape Epic: "Heb zo'n nieuw avontuur nodig"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Wereldkampioene wielrennen bevestigt deelname aan Cape Epic: "Heb zo'n nieuw avontuur nodig"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op haar 28e heeft de Nederlandse Anna van der Breggen al een indrukwekkend palmares opgebouwd: een wereldtitel, olympische titel en winst in zowat alle klassiekers die tot de verbeelding spreken. Haar nieuwe uitdaging? De Cape Epic in Zuid-Afrika.

Cape Epic is een meerdaagse mountainbikewedstrijd in Zuid-Afrika, één van de zwaarste ter wereld. "Dat is een nieuwe uitdaging voor me", vertelt Van der Breggen in het AD. "Ik vorm een duo met Annika Langvad. Die heeft die wedstrijd de afgelopen jaren gewonnen. Ze vroeg of ik met haar wilde rijden. Ik heb haar gezegd: tof dat je me vraagt, maar als je wilt winnen ben ik niet je sterkste partner."

Van der Breggen vindt dat ze vooral bergaf in het nadeel zal zijn. "Dat is vaak heel technisch. Ik ben bezig met heelhuids beneden komen, niet met zo snel mogelijk naar beneden komen", vervolgt de Nederlandse. "En omhoog win ik niet heel veel. Maar ik geniet er continu van; ik rijd rond met een grote glimlach."

'Heel stoer'

"Ik heb net de Sunshine Cup gereden, in Cyprus, net als vorig jaar. Toen waren er afdalingen waar ik bang voor was, waar ik moest afstappen en lopen. Ik koos soms de chicken line – voor de schijterds. Dit jaar ging het zó’n stuk beter. Dat gaf me een overwinningsgevoel. Ik voel me heel stoer als ik op een mountainbike zit

Maar winnen komt zeker niet op de eerste plaats in het mountainbiken. "Nee, niet per se. Ik wil het meemaken, ik wil leren. Ik hou van afwisseling. Het houdt me ook fris, zo’n nieuw avontuur. En dat heb ik nodig. Ik ben niet iemand die dit nog jarenlang gaat doen", besluit Van der Breggen, die de Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik, Strade Bianche en Waalse Pijl al won. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties