Zege nummer 16 is binnen voor Deceuninck-Quick.Step: "Maar ik denk nog niet aan de blauwe trui"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Zege nummer 16 is binnen voor Deceuninck-Quick.Step: "Maar ik denk nog niet aan de blauwe trui"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Deceuninck-Quick.Step blijft de meest succesvolle ploeg van het moment. Dat toonden de manschappen van Patrick Lefevere opnieuw in de tweede rit van de Tirreno-Adriatico, waar Julian Alaphilippe zege nummer 16 boekte.

De Fransman ging in de laatste meters nog vlot op en over Greg Van Avermaet. "Ik ging op 150 meter van de streep aan en ging volle bak tot aan de streep", vertede Alaphilippe bij zijn team. "De benen waren goed, maar ik was ook mentaal erg sterk. Dat maakte het verschil vandaag."

Alaphilippe heeft zijn bloedvorm dus opnieuw geëtaleerd. Vorige zaterdag was hij nog de beste in de Strade Bianche, eerder op het seizoen won hij al ritten in San Juan en Colombia. 

Blauwe trui

Al is de Franse wonderboy van Deceuninck-Quick.Step voorlopig niet met het klassement bezig. "Ik ben natuurlijk blij met deze zege, maar ik denk niet aan de blauwe trui. Ik bekijk het liever dag per dag. Gisteren verloren we tijd in de ploegentijdrit en vandaag waren we erg gemotiveerd voor deze rit. Ik ben blij dat ik het harde werk van mijn ploegmaats kon afronden."

"Morgen rijden we voor Elia (Viviani red.), dan ligt er een goede kans voor hem. We zijn en blijven dezelfde sterke Wolfpack, die altijd voor elkaar wil werken om doelen te bereiken", aldus Alaphilippe nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties