? Jakobsen haalt herinneringen op en geeft zichzelf nieuwe bijnaam: "Dit team is zoals Real Madrid of Barcelona"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Fabio Jakobsen noemt zichzelf de 'Hurricane of Heukelum'

? Jakobsen haalt herinneringen op en geeft zichzelf nieuwe bijnaam: "Dit team is zoals Real Madrid of Barcelona"
Foto: © photonews

Fabio Jakobsen moet zichzelf bij momenten nog in de arm knijpen om te geloven dat hij deel uitmaakt van Deceuninck-Quick.Step. Na zijn ijzersterk eerste jaar gaat de Nederlander op zoek naar bevestiging. Daar hoort ook een nieuwe bijnaam bij.

"Eén van mijn beste aspecten is dat ik echt wil wennen", benadrukt Jakobsen. "Mijn vader vertelde me eens dat ik altijd als ik aan de verliezende hand was in het schaken, ik het schaakspel overboord gooide." De sprinter kan er wel mee lachen. "Dus ofwel won ik, ofwel verloor ik niet."

Jakobsen is dolblij dat hij bij The Wolfpack mag rijden. "Als je het vergelijkt met voetbal, is dit team als Real Madrid of Barcelona. Mijn eerste herinnering was een teammeeting in oktober. Elke vijftien minuten dacht ik: Whoah, dat is Gilbert die aan het praten is. Die koerst op tv en is heel sterk. En wow, ik zit bij Quick.Step nu."

HURRICANE OF HEUKELUM

Vorig jaar opende Jakobsen zijn rekening in Nokere Koerse. "Ik realiseerde me dat al het afzien tijdens de winter niet voor niets was geweest." Zo'n 22 jaar en een half geleden werd Jakobsen geboren in het stadje Heukelum. "Vandaag start ik de campagne om mezelf de officiële bijnaam te geven: de Hurricane of Heukelum!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties