Arnaud Démare op de valreep geklopt door Ier in zesde etappe Parijs-Nice
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Sam Bennett blijft Arnaud Démare voor en pakt tweede ritzege in Parijs-Nice

Arnaud Démare op de valreep geklopt door Ier in zesde etappe Parijs-Nice
Foto: © photonews

De zesde etappe in Parijs-Nice is gewonnen door de Ier Sam Bennett. De renner van BORA-hansgrohe gooide in extremis zijn voorwiel nog voor dat van de Fransman Arnaud Démare (Groupama-FDJ). Goed voor zijn tweede ritzege.

Met de zware etappe van zaterdag in het verschiet kregen de renners vrijdag nog een overgangsrit in Parijs-Nice. De Fransman Calmejane trok in de aanval met Kirsch, Pichon en Finetto, maar de renner van Direct Energie zal al snel in dat het onbegonnen werk was. Calmejane liet zich dan ook uitzakken. 

Toen het peloton dichtbij kwam, trok Thomas De Gendt in de aanval. Hij graaide de punten voor het bergklassement mee, maar Deceuninck-Quick.Step en Mitchelton-Scott namen de wedstrijd in handen. Al was het al snel duidelijk dat Dylan Groenewegen geen derde etappe zou winnen. Ook voor Caleb Ewan zou een eerste ritzege niet lukken, hij kwam ten val in volle finale. 

Nét niet voor Démare

Arnaud Démare was dus één van de topfavorieten voor dagwinst en leek zijn eerste ritzege te pakken, maar dat was buiten Sam Bennett gerekend. De Ier corrigeerde de Fransman nog in de laatste meters met een ultieme jump. Goed voor zijn tweede ritzege. Démare en Trentin mochten mee op het podium, de leiderstrui blijft bij Michal Kwiatkowski. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties