Benoot weet waar hij goede vorm aan te danken heeft

Benoot weet waar hij goede vorm aan te danken heeft
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op een overwinning is het nog even wachten, maar er bestaat geen twijfel over dat Tiesj Benoot in orde is. En dat ondanks die val in de Omloop. In zijn laatste drie koersen eindigde hij telkens bij de eerste zes. Uitslagen die onder meer te danken zijn aan zijn verbeterende explosiviteit.

Benoot beseft maar al te zeer wat zijn sterke en minder sterke kant is als wielrenner. "Mijn duurvermogen om lang mee te kunnen in harde koersen is mijn sterkste punt. Mijn grootste werkpunt is de explosiviteit", oordeelt hij bij Het Nieuwsblad. "Wil ik in de toekomst nog meer winnen, dan moet die explosiviteit nog een pak beter."

HARD GEWERKT IN FITNESS

En niet zozeer enkel aan de finish. "Dan heb ik het niet enkel over de sprint zelf, maar ook over snediger bergop kunnen demarreren en sneller kunnen reageren als iemand aanvalt. Afgelopen winter heb ik hard gewerkt in de fitness om extra explosiviteit en kracht te kweken."

Daar plukt hij nu de vruchten van. Benoot is vastberaden om op dit vlak progressie te maken en levert natuurlijk niet enkel in de fitness die arbeid. "Ook op training heb ik vaak oefeningen zoals '30 seconden voluit' ingelast om daarin te verbeteren." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties