Nacer Bouhanni lijkt zich met nieuwe stoot opnieuw in de nesten te werken bij Cofidis

Redactie
| 6 reacties
Nacer Bouhanni lijkt zich met nieuwe stoot opnieuw in de nesten te werken bij Cofidis
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het lijkt erop dat Nacer Bouhanni en zijn werkgever Cofidis opnieuw bijna op ramkoers zitten. De snelle Fransman liet zich al na enkele kilometers uitzakken in de ploegentijdrit van woensdag.

De sprinter liet zijn ploegmaats al snel gaan na twee beurten op kop. Bouhanni kwam buiten tijd aan en moest zo al snel de Tirreno-Adriatico verlaten. Opnieuw een incident tussen Bouhanni en Cofidis in de maak? Vorig jaar werd Bouhanni door zijn gedrag niet geselecteerd voor de Ronde van Frankrijk. Hij ging wel naar de Vuelta en won daar zelfs een rit. 

Na afloop liet hij weten dat hij zich 'voorbeeldig zou gedragen'. Maar nu deed de ex-bokser opnieuw stof opwaaien in de Italiaanse rittenkoers. "Nacer heeft zich woensdag moedwillig laten uitzakken. We begrijpen er niets van", aldus ploegleider Roberto Damiani in HLN. "Maandag en dinsdag hebben we de ploegentijdrit voorbereid en alles ging goed. Woensdag haakte hij na vijf kilometer af. Hij zei dat het niet ging, dat hij zich slecht voelde."

Einde contract

Cofidis wil Bouhanni graag klaarstomen voor Milaan-Sanremo, volgende week zaterdag. Al lijkt er dus opnieuw een conflict te zijn tussen beide partijen. "Nacer is einde contract. Misschien wil hij naar een andere ploeg. Dat mag. Maar ik geloof niet dat hij zichzelf hiermee een dienst heeft bewezen", besluit Damiani. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties