Slotweekend doet Bob Jungels nog dromen: "Zo heb ik het wel graag"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Jungels ziet nog mogelijkheden in laatste ritten Parijs-Nice

Slotweekend doet Bob Jungels nog dromen: "Zo heb ik het wel graag"
Foto: © photonews

Alles uit de kast gehaald, tot aan de limiet gegaan en toch geen top tien in het werk tegen de chrono voor Bob Jungels. Het was enigszins een verrassing, maar zelf was de Luxemburger niet ontevreden. Hij hoopt in één van de laatste ritten van Parijs-Nice nog een slag te slaan.

Winst zat er nooit in tijdens de tijdrit van donderdag, maar dat moet ook een plaats gegeven worden. "Puur op basis van mijn waarden was dit één van mijn beste tijdritten ooit. Ik rijd een specialist als Kelderman, bijvoorbeeld, toch op tien seconden. Maar de wisselende weersomstandigheden speelden een veel te bepalende rol om te kunnen winnen", zegt Jungels in HLN.

ALLE MASKERS AF

Op welke wijze uitte zich dat dan? "Na een snelle start werd ik verrast door de felle tegenwind, die bij de verkenning nog volledig anders blies. Daardoor bleef de geplande versnelling op het klimmetje uit." De favorieten zullen de komende dagen zeker nog hun kaarten op tafel gooien. "Alle maskers af. Intuïtie die de bovenhand haalt op tactiek. Echt koersen. Zo heb ik het wel graag."

Alleen is het de vraag: kan Jungels dan ook nog iets forceren? "Het wordt niet eenvoudig tegen dit dominante Sky. Zeker omdat ik niet de beste klimmer ben in deze Parijs-Nice. Maar afhankelijk van hoe de benen aanvoelen en hoe de koers evolueert, heb ik wel zin in een gokje."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice
11/03/2020 - 17/03/2020 Tirreno-Adriatico

Nieuwste reacties