Straffe uitspraak over doping valt niet in dovemansoren bij Wuyts: "Waren er maar meer renners zoals Dumoulin"
Redactie
| 10 reacties

Michel Wuyts juicht oproep van Tom Dumoulin toe

Straffe uitspraak over doping valt niet in dovemansoren bij Wuyts: "Waren er maar meer renners zoals Dumoulin"
Foto: © photonews

Het valsspelen van zijn voormalige ploegmaat Georg Preidler zit Tom Dumoulin diep. Sterker nog, de Nederlander kan maar moeilijk geloven dat hij er zo weinig vragen over kreeg. De Sunweb-renner hamert erop dat we sceptisch tegenover dopinggebruik moeten blijven staan.

Toch een opmerkelijke uitspraak die zeker niet elke wielrenner zou doen. "Ik vind het heel moedig dat Dumoulin dat zei", reageert Michel Wuyts bij Sporza. "Ik zie niet meteen andere renners die op zo'n sterke manier initiatief nemen. Waren er maar meer renners zoals Dumoulin."

OP DE HOEDE ZIJN

Die vindt overigens ook dat het de taak van de media is om het thema levend te houden. Tot de inval van de politie viel er over Operatie Aderlating niets te horen. "Hadden we het kunnen weten? Ik denk het niet. Het gebeurt achter hoekjes en kantjes met een zak bloed op de schoot. Je kunt niet verlangen dat je daar bij bent. Maar dat neemt niet weg dat je altijd op je hoede moet zijn."

Al is het nu ook niet aan de orde om elke sterke sportieve prestatie in vraag te stellen. "Dan insinueer je. Het is een zeer precaire zoektocht naar het evenwicht. Zwijgen is niet de oplossing. Je moet hopen dat de instanties voldoende middelen krijgen om te blijven opsporen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties