Valverde bevestigt komst naar Vlaanderen en sluit ook deelname aan andere klassieker niet uit

Valverde bevestigt komst naar Vlaanderen en sluit ook deelname aan andere klassieker niet uit
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op zijn achtendertigste maakt Alejandro Valverde enkele opvallende kalenderkeuzes. De wereldkampioen lonkt dit jaar naar de voorjaarsklassiekers. In de Ronde van Vlaanderen komt hij alleszins al aan de start. Mogelijk rijdt de Spanjaard eveneens Milaan-Sanremo.

In een gesprek met Eurosport legt Valverde zijn plannen uit. "Mijn idee is om op te bouwen doorheen de lente en top te zijn in de Ronde van Italië. In principe zal ik opnieuw in competitie treden in de Ronde van Catalonië", kan hij al verklappen.

VOLGENDE WEEK BESLISSEN

Nadat hij met een verkoudheid terugkeerde van de UAE Tour, last hij immers een korte rustperiode in. En wat met de Primavera? "We denken nog altijd na over Sanremo. Ik zou er graag meedoen, maar het is nog niet definitief beslist. We zullen begin volgende week een beslissing nemen over Sanremo."

Valverde had eerder wel al besloten om dit jaar de Ronde van Vlaanderen te rijden. Daar komt hij niet op terug, de drager van de regenboogtrui heeft zijn deelname aan Vlaanderens Mooiste bevestigd. Ook in Dwars door Vlaanderen mag men hem aan de start verwachten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties