Wegkapitein van Greg Van Avermaet houdt gebroken middenhandsbeentje over aan valpartij in Parijs-Nice
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Francisco Ventoso houdt gebroken middenhandsbeentje over aan valpartij in Parijs-Nice

Wegkapitein van Greg Van Avermaet houdt gebroken middenhandsbeentje over aan valpartij in Parijs-Nice
Foto: © photonews

Minder goed nieuws voor Francisco Ventoso. De ervaren Spanjaard en wegkapitein van de CCC-ploeg van Greg Van Avermaet heeft zijn middenhandsbeentje gebroken bij een valpartij in Parijs-Nice.

CCC zal het in de resterende twee ritten van Parijs-Nice zonder Francisco Ventoso moeten doen. De wegkapitein van de Poolse ploeg brak zijn middenhandsbeentje. 

"Francisco kwam na 90 kilometer ten val en werd onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht. Op een X-Ray kwam een gebroken middenhandsbeentje in zijn linkerhand aan het licht", vertelt ploegdokter Piotr Kosielski. 

Operatie noodzakelijk

De ervaren Spanjaard zal in eigen land onder het mes gaan. "Maar als alles goed verloopt, zal Francisco een week na de operatie de trainingen hervatten. De normale herstelperiode voor dit soort blessures loopt op tot vier of vijf weken."

Ventoso zelf hoopt snel terug te keren in het peloton. "Er lag een tak van een bom op de weg en het brak mijn voorwiel, waardoor ik over mijn stuur vloog", aldus Ventoso. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar deze dingen gebeuren nu eenmaal. Hopelijk zit ik snel opnieuw op de fiets."

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties