Winnaars van dag vijf in Parijs-Nice reageren na triomf: "Ik maak me geen illusies" en "Dat is me goed gelukt"

Winnaars van dag vijf in Parijs-Nice reageren na triomf: "Ik maak me geen illusies" en "Dat is me goed gelukt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Heerlijk toch als renners die al één en ander bewezen hebben ook nog zichzelf kunnen verrassen. Zoals Simon Yates die de tijdrit won in Parijs-Nice. Dat leider Michal Kwiatkowski in het klassement goede zaken deed, was gezien diens tijdritcapaciteiten dan weer minder een verrassing.

In elk geval hadden ze allebei reden om tevreden te zijn. "Ik had deze zege niet verwacht", stak Yates van wal. "Ik dacht dat her parcours meer voor de echte specialisten was. Dit is mijn eerste zege ooit in het tijdrijden, een discipline, waar ik de voorbije jaren hard heb op gewerkt."

Kan het een springplank zijn naar nog meer succes in deze rittenkoers? "We zullen zien. Ik maak me geen illusies om het klassement, dat is volledig naar de vaantjes. Maar ik ga zeker nog eens alles geven in de slotetappes."

Ik reed in de eerste plaats om mijn leiderstrui te verdedigen 

Kwiatkowski bekeek het bij ASO ook van de positieve kant. "Natuurlijk zou een zege fijn geweest zijn, maar ik reed in de eerste plaats om mijn leiderstrui te verdedigen en dat is me goed gelukt. Ik win tijd op mijn rivalen. Ik heb een mooie voorsprong en mijn ploegmaat Bernal staat knap tweede, maar de buit is nog niet binnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties