Parijs-Nice: feest voor Izagirre en Bernal, Naesen maakt indruk en wordt knap tweede
Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 18 reacties

Bernal pakt eindzege in Koers naar de Zon, Naesen is klaar voor klassieke werk

Parijs-Nice: feest voor Izagirre en Bernal, Naesen maakt indruk en wordt knap tweede
Foto: © photonews

Ion Izagirre heeft de laatste etappe van de Koers naar de Zon gewonnen. De renner van Astana won na een knappe solo. De eindzege was voor de jonge Colombia Egan Bernal van Team Sky. Hij overleefde een aanval zijn landgenoot Nairo Quintana.

Bernal pakte zaterdag de leiding over van zijn ploegmaat Michal Kwiatkowski. In de slotrit kwam zijn gele trui even in gevaar na een aanval van Nairo Quintana. Maar uiteindelijk moest ook de kleine Colombiaan het hoofd buigen voor zijn landgenoot. Bernal is de derde Colombiaan op de erelijst van Parijs-Nice. 

Astana boven

Voor Oliver Naesen werd het uiteindelijk een zure namiddag. Naesen was duidelijk de sterkste in de sprint maar helaas voor de ex-Belgische kampioen was het slechts voor plekje twee. Onze landgenoot baalde dan ook als een stekker. Maar het toont wel aan dat hij klaar is voor het klassieke werk. 

De slotrit werd een prooi voor Ion Izagirre. De man van Astana won na een knappe prestatie. Voor de Kazachse wielerformatie al de 19de zege van het nog prille seizoen. Geen enkel team doet beter. Ook Thomas De Gendt mocht vieren: onze landgenoot neemt de bolletjestrui mee naar huis.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandiƫ
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop
08/05/2021 - 30/05/2021 Giro

Nieuwste reacties