Thomas De Gendt heeft zijn hattrick beet in Parijs-Nice: "Ik moest maar één renner in het oog houden"
Redactie
| 25 reacties

Thomas De Gendt tevreden met zijn derde bolletjestrui in Parijs-Nice

Thomas De Gendt heeft zijn hattrick beet in Parijs-Nice: "Ik moest maar één renner in het oog houden"
Foto: © photonews

Thomas De Gendt had slechts één doel in de slotrit van Parijs-Nice: zijn bolletjestrui veiligstellen. Dat lukte met sprekend gemak. "Mijn mentale finish lag vandaag op de top van de derde helling", aldus de eeuwige aanvaller van Lotto Soudal.

De Gendt moest in principe alleen nog met de Italiaan Alessandro De Marche rekening houden. "Ik moest maar één renner in het oog houden vandaag en dat maakte de wedstrijd net iets makkelijker", vertelde De Gendt bij zijn team. "De Marchi maakte deel uit van de grote kopgroep, maar uiteindelijk leverde hij geen felle strijd meer."

Uiteindelijk was de buit na drie beklimmingen al binnen. "Het werd een sprint richting de voet van de eerste beklimming. Ik begon in een vrij goede positie en toen had ik nog een zestal kilometer de tijd om op te schuiven, wat me ook is gelukt. Toen ik daar de volle buit nam, moest er al veel gebeuren om de trui alsnog uit handen te geven", aldus de Lotto Soudal-renner. 

Geen ritzege

Meedoen voor winst zat er niet in volgens De Gendt. "Ik had nog graag geprobeerd voor de ritzege te strijden, maar mijn benen voelden - vooral door de rit van gisteren - al vrij zwaar aan. Mijn mentale finish lag vandaag op de top van de derde helling. De vierde beklimming is net iets te lastig voor mij."

"Toen besloot ik om in de mate van het mogelijke al wat te recupereren richting de vele wedstrijden die er voor mij nog aankomen. Ik denk dat we binnen Lotto Soudal mogen spreken van een geslaagde Parijs-Nice, maar evengoed winnen we drie etappes. Mijn volgende wedstrijd wordt de Ronde van Catalonië, waar er nog iets meer ritten zijn die me goed liggen. Maar nu eerst even tijd voor recuperatie", besluit De Gendt

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties