Dylan Groenewegen vergezelt Wout Van Aert dan toch naar 'La Primavera' en neemt er nog een Vlaamse klassieker bij
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties

Dylan Groenewegen komt dan toch voor het eerst aan de start in Milaan-Sanremo

Dylan Groenewegen vergezelt Wout Van Aert dan toch naar 'La Primavera' en neemt er nog een Vlaamse klassieker bij
Foto: © photonews

Dylan Groenewegen staat zaterdag dan toch aan de start van Milaan-Sanremo. Dat heeft zijn werkgever Jumbo-Visma maandag bekendgemaakt. De Nederlandse sprinter vergezelt zo onder meer Wout Van Aert in 'La Primavera'.

Jumbo-Visma wilde met de klassieke kern naar het eerste Monument van het seizoen gaan, maar Timo Roosen is nog niet de oude na zijn valpartij in Kuurne-Brussel-Kuurne. En dat betekent dat Groenewegen voor het eerst aan het vertrek staat van Milaan-Sanremo. De Nederlandse spurtbom verkeert in topvorm en bewees dat afgelopen week nog met twee ritzeges in Parijs-Nice. 

Groenewegen wil in 'La Primavera' vooral ervaring opdoen. "Dat is de reden dat ik start", klinkt het. "Om mee te doen om de overwinning kom ik waarschijnlijk nog te kort. Met dit jaar de Tour én de Vuelta op mijn programma, hoop ik dat beetje extra kracht en inhoud op te doen om daar volgend jaar wel toe in staat te zijn."

Geen Catalonië

Geen Ronde van Catalonië dus voor Groenewegen, maar wél Brugge-De Panne en Gent Wevelgem. "Uiteindelijk is dit het ideale plan B", zegt ploegleider Merijn Zeeman. "Het is nooit prettig om programma’s om te moeten gooien, maar hier kon iedereen zich heel goed in vinden. Catalonië zou voor Dylan een investering zijn, maar Milaan-Sanremo is dat ook. Het aantal sprintkansen in Catalonië is gering. Dylan rijdt ook Brugge-De Panne en kan daar wellicht een gooi doen naar de zege."

De selectie van Jumbo-Visma voor Milaan-Sanremo: Dylan Groenewegen, Mike Teunissen, Danny van Poppel, Wout van Aert, Jos van Emden, Neilson Powless en Amund Jansen

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

15/06/2019 - 23/06/2019 Tour du Suisse
30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties