Ploeg van Patrick Lefevere 'moet geen crèche worden': "Bernal stond op de radar, maar chequeboekje van Sky heeft het laatste woord gehad"

Redactie
| 5 reacties
Ploeg van Patrick Lefevere 'moet geen crèche worden': "Bernal stond op de radar, maar chequeboekje van Sky heeft het laatste woord gehad"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

En of het wielrennen leeft in Colombia. De Zuid-Amerikaanse renners deden de afgelopen dagen weer meer dan hun best in Parijs-Nice en verbaasden opnieuw met onder meer Martinez als ritwinnaar en Bernal die de eindzege op zak stak. Patrick Lefevere vindt het geen toeval.

Colombia lijkt onophoudelijk nieuw talent te ontdekken en de strijd om die gasten te tekenen, is onverbiddelijk", vertelt Lefevere in zijn column in Het Nieuwsblad. "Ik herinner me hoe het ging met Gaviria. We waren boven met hem aan het onderhandelen en beneden zaten vijf mannen die allemaal zijn makelaar wilden worden."

"De ploegen vechten voor Colombianen: aan Ivan Sosa is vorig jaar langs alle kanten getrokken. Die had eerst getekend bij Trek, maar dan heeft Team Sky nog eens het chequeboekje bovengehaald. Dus rijdt hij nu voor Sky. Wij waren een paar jaar geleden ook goed thuis in de Colombiaanse markt, met onze scout Joxean Matxin. Dat heeft ons naast Gaviria ook Alvaro Hodeg opgeleverd."

Bernal

Lefevere dacht ook aan Egan Bernal. "Bernal, die nu Parijs-Nice heeft gewonnen, hadden wij ook een tijdje op de radar staan, maar ook daar heeft het chequeboekje van Team Sky het laatste woord gehad", is de teammanager duidelijk.

"Wij doen nu met Deceuninck-Quick Step niet mee aan het opbod voor de Colombianen. Wij hebben meer dan genoeg jong talent. Onze ploeg moet ook geen crèche worden", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties