Supertalent Bernal doet er alweer straffe en veelbelovende zege bij: "Wil genieten van eerste grote ronde als kopman"

Supertalent Bernal doet er alweer straffe en veelbelovende zege bij: "Wil genieten van eerste grote ronde als kopman"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hoe ver reikt het potentieel van Egan Bernal wel niet? Heel ver, alleszins. Vorig jaar maakte het Colombiaanse talent al indruk door de Ronde van Colombia en Romandië te winnen. Nu mag hij zich ook al eindwinnaar van Parijs-Nice noemen. Wat gaat dat geven in de Giro later dit jaar...

"Ik kan niet geloven dat ik Parijs-Nice gewonnen heb", reageerde een verheugde Bernal. "Ik ben heel blij. Het was niet lastig om kalm te blijven, want ik geloofde in het team. We wisten dat het de laatste dag was. De hele ploeg reed zo hard."

Met dank aan Portal

Bernal zelf toonde enorm veel beheersing. Ook bij een uitval van zijn grote uitdager Quintana. "Toen Quintana aanviel, wist ik dat ik hem kon volgen. Alleen zou ik er dan alleen voor staan. Ik gaf er de voorkeur aan om het aan te kijken en rustig af te wachten. Onze ploegleider Nicolas Portal weet alles van deze koers. Ik wist in de finale dat ik aan 45 seconden genoeg had om te winnen."

In de Ronde van Italië krijgt de berggeit van Team Sky het kopmanstatuut. "Ik wil genieten van mijn eerste grote ronde als kopman. Ik denk er nog niet teveel aan of ik kan winnen of niet. Ik ben nog maar 22. Ik moet nog veel leren en met de voeten op de grond bliven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties