? Auwch... Blunder van formaat op eindpodium Tirreno-Adriatico na verkeerde trui voor eindwinnaar Roglic

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
? Auwch... Blunder van formaat op eindpodium Tirreno-Adriatico na verkeerde trui voor eindwinnaar Roglic
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Was de Tirreno-Adriatico zo zeker van een eindzege voor de Brit Adam Yates (Mitchelton-Scott)? Het zou best wel eens kunnen, want op het eindpodium was er geen juiste trui voorzien voor uiteindelijke winnaar Primoz Roglic.

Toch wel een serieuze blunder van de Italiaanse organisatie na de afsluitende tijdrit van de Tirreno-Adriatico. Primoz Roglic begon met een achterstand van 25 seconden op Adam Yates, maar uiteindelijk was het de Sloveense ex-schansspringer die aan het langste eind trok. 

Bij de organisatie moeten ze al zeker geweest zijn van een eindzege van de Brit die uiteindelijk 1 luttele seconde trager was in het eindklassement, want Roglic kreeg een leiderstrui van Mitchelton-Scott en dus niet Jumbo-Visma aangeboden op het podium. 

Jakob Fuglsang, de nummer drie in de eindstand, had het gelukkig al een tijdje in de smiezen en schudde het hoofd toen de Sloveen even dacht om de trui aan te trekken. Uiteindelijk werd het probleempje opgelost door Roglic een blanco winnaarstrui aan te bieden. Of ze daar bij de sponsors van de Nederlandse WorldTour-formatie mee konden lachen, is nog maar de vraag. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties