Adrie van der Poel zal zoon Mathieu nooit op een voetstuk plaatsen: "Thuis mogen ze al eens het varkentje uithangen, op een ander niet"

Redactie
| 25 reacties
Adrie van der Poel zal zoon Mathieu nooit op een voetstuk plaatsen: "Thuis mogen ze al eens het varkentje uithangen, op een ander niet"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Adrie van der Poel was maandagavond een opmerkelijke gast in een nieuwe aflevering van De Kleedkamer. Als vader Van der Poel in de buurt is, dan gaat het natuurlijk ook over de prestaties van zoon en fenomeen Mathieu.

Op de vraag in welke mate Mathieu een blauwdruk is van zijn vader is het antwoord duidelijk. "Tot op heden is hij veel beter", bekent vader Adrie in De Kleedkamer. "Hetgene wat hij al gepresteerd en laten zien heeft, is best heel mooi. Maar ik ga hem zeker niet op een voetstuk plaatsen. Dat wil echter niet zeggen dat hij ooit een topper wordt die grote klassiekers gaat winnen. Maar dat weet hij donders goed, hé."

Vader Van der Poel heeft ook enkele belangrijke dingen meegegeven aan zijn kinderen. "Dat ze toch op een ander fatsoenlijk zijn. Thuis mogen ze eens het varkentje uithangen. Daar zijn het kinderen voor. Ze moeten respect hebben voor de mensen die dag en nacht voor hen klaarstaan: ouders, verzorgers en mecaniciens", klinkt het. 

"Een groot deel van de opvoeding is door mijn vrouw gebeurd. Ik was er nooit omdat ik veel van huis was. Op zich denk ik dat mijn jongens netjes opgevoed zijn."

Trots

Tot slot: vader Adrie is trots op zijn koersende zonen. "Ik zou liegen als het niet waar was. Je bent sowieso trots op je kinderen, maar als ze dan ook iets bereiken in een sport die voor mij heel veel betekend heeft... Dat is een droom en een bonus. Maar als ze niet zo rijden, dan staan we er ook klaar voor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties