Alles kan en niets hoeft volgens ploegleider Corendon-Circus: "Overal waar Mathieu start, zal hij tot de favorieten gerekend worden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Alles kan en niets hoeft volgens ploegleider Corendon-Circus: "Overal waar Mathieu start, zal hij tot de favorieten gerekend worden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel rijdt woensdag zijn eerste klassieker van het seizoen op Vlaamse bodem en is meteen één van de favorieten in Nokere Koerse. Toch wil zijn landgenoot en ploegleider Michel Cornelisse hem geen druk opleggen.

Cornelisse wil de druk ver weghouden van de ploeg en fenomeen Mathieu van der Poel. "Ik denk dat andere teams veel meer baat bij hebben om te winnen in Nokere Koerse dan wij", opent hij bij Sporza. "Natuurlijk starten we ambitieus. Dat doen wij altijd, maar ik leg mijn renners geen enkele druk op. Zeker Mathieu van der Poel niet, ook al is die echt in zijn element."

"De sfeer in de groep is top. Dat was onlangs nog merkbaar. Stijn Devolder is precies weer een jong veulen. Ik ken die jongen van toen hij aan de slag was bij Vacansoleil. Nu is hij veel meer open. Jimmy Janssens noem ik het opkomende talent. Daar ga je nog van horen en ik kan zo nog een tijdje doorgaan. Iedereen heeft vreugde in wat hij doet. Onbetaalbaar is dat", zegt de ploegleider. 

Nieuw hoofdstuk

Alle ogen zijn nu eenmaal wel op Van der Poel gericht. "Dat Van der Poel bij de favorieten gerekend wordt, zal overal wel zijn waar hij start. Met de ploeg geven we hem die stempel niet. Mathieu heeft er een stage opzitten en begint vanaf woensdag aan een nieuw hoofdstuk. Na Nokere Koerse start hij ook nog in Dwars door Vlaanderen om zich dan te richten op de Ronde van Vlaanderen."

'Vlaanderens Mooiste' wordt natuurlijk ook iets anders dan pakweg Nokere Koerse of Gent-Wevelgem. "Ook daarin zal met argusogen naar hem gekeken worden, maar vergeet toch niet dat de Ronde heel speciaal is. 260 kilometer over die typisch Vlaamse wegen is toch niet te onderschatten. We zien wel waar we uitkomen met Mathieu en de rest van de ploeg. Alles kan en niets hoeft bij ons", besluit Cornelisse. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties