Andrea Tafi laat na uiteenspatten droom het hoofd niet hangen: "De kritiek deed soms pijn"
Redactie
| 1 reacties

Andrea Tafi kreeg veel kritiek te verwerken na onderneming om Parijs-Roubaix nog eens te rijden

Andrea Tafi laat na uiteenspatten droom het hoofd niet hangen: "De kritiek deed soms pijn"
Foto: © photonews

Andrea Tafi mag zijn plan om Parijs-Roubaix nog te rijden (wellicht definitief) opbergen. Een sleutelbeenbreuk, zijn eerste breuk ooit, gooide roet in het eten voor de Italiaan.

Zaterdag liep het mis voor Tafi. Hij kwam ten val in een koers in zijn geboortestreek en brak zijn sleutelbeen. "Het is bijzonder hard", vertelt hij bij Sporza. "Ik heb nooit iets gebroken in mijn carrière. Misschien is dit een teken van het lot. Maar ik laat mijn hoofd niet hangen. Ik wil alle mensen bedanken voor hun steunbetuigingen en ik zal volgende maand in Roubaix zijn, maar niet in de rol die ik wilde invullen."

Enkele maanden geleden kwam plots het nieuws dat Tafi een ploeg zocht om in april van dit jaar Parijs-Roubaix te rijden. En dat op 52-jarige leeftijd. "Ik zou veel over die zoektocht kunnen vertellen, maar ik ben vooral blij en trots dat de Internationale Wielerunie UCI en organisator ASO zo welwillend waren. Ik had met hen een ander project uitgestippeld, maar dat komt er nu helaas niet."

Al waren de meningen verdeeld over de poging van Tafi. Sommigen verklaarden de Italiaan gek, anderen vonden het gewoon onmogelijk. "Er is me veel gezegd: sta je plaats af aan een jongere. Maar ik herhaal nog eens: het is nooit mijn bedoeling geweest om de plek in te nemen van een jongere, van iemand die de toekomst van deze sport kan kleuren. Nooit."

Geen geld

Het ging ook niet over financiën. "Ik heb ook nooit geld gevraagd. Ik wilde gewoon aan de start staan van deze koers. Ik was bereid om een contract te tekenen en om dat akkoord daags na de koers al te verscheuren, zodat ik mijn plaats kon afstaan aan een neoprof. Die boodschap heeft blijkbaar niet iedereen begrepen."

"Je moet die kritiek aanvaarden. Dat hoort erbij en is eigen aan sport. Sommige ex-maats hebben kritiek geuit en dat deed misschien iets meer pijn. Johan Museeuw zei me: ik kan het niet, maar als jij het wil, waarom niet? Dat doet me plezier. Ik houd ervan als iemand open en eerlijk tegen je is. Met Johan heb ik een hele goeie band. Hij is altijd correct geweest met mij en ik met hem. Tussen ons is er vriendschap."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties