Belg van Astana duidelijk na superstart van seizoen: "Steek mijn hand in het vuur voor al mijn ploegmaats"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties
Belg van Astana duidelijk na superstart van seizoen: "Steek mijn hand in het vuur voor al mijn ploegmaats"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is momenteel alles Deceuninck-Quick.Step en Astana wat de klok slaat in de wielerwereld. De ploeg van Patrick Lefevere boekte al achttien overwinningen, de hemelsblauwe formatie uit Kazachstan doet zelfs nog één zege beter. "Het verleden ligt al lang achter ons", zegt Laurens De Vreese.

De Vreese zit al vijf jaar bij de ploeg van Alexandre Vinokourov. Maar nooit ging het zo vlot als dit seizoen. "Ik heb er ook niet meteen een verklaring voor", vertelt hij bij Sporza. "De ploegwerking is wel heel goed en iedereen kent zijn rol binnen het team. Ik denk dat dat het belangrijkste is. We zetten al vanaf het begin goeie resultaten neer en zo bouw je alleen maar op. Op dat vlak zijn we momenteel zeer tevreden."

"Ik ben nu vijf jaar bij Astana en elk seizoen zijn we een stukje professioneler geworden. Alles is zo goed uitgedokterd dat wij ons als renner helemaal kunnen concentreren op onze job. Nu vallen alle puzzelstukjes in elkaar en dat uit zich in zoveel overwinningen. Voor mij geeft het ook veel voldoening als onze leiders het werk afmaken", zegt de trouwe knecht. 

'Nooit iets verdachts gezien'

Maar er worden ook al eens vraagtekens geplaatst bij een ploeg die zo straf presteert. "Wij proberen zo open mogelijk te zijn", zegt De Vreese. "Het verleden ligt al lang achter ons. Ik rijd nu vijf jaar bij dit team en ik steek mijn hand in het vuur voor al mijn ploegmaats."

"Ik heb nog nooit iets verdachts gezien. Er zijn zoveel controles, ook intern, dat het onmogelijk is om nog vals te spelen. Ik denk er nog niet aan iets te proberen en ik ben ervan overtuigd dat mijn collega's er ook zo over denken", besluit de Astana-renner. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties