Belgisch feestje dankzij Victor Campenaerts in slottijdrit Tirreno-Adriatico, Adam Yates verspeelt eindzege na secondenspel

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Belgisch feestje dankzij Victor Campenaerts in slottijdrit Tirreno-Adriatico, Adam Yates verspeelt eindzege na secondenspel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Belgisch feestje in de afsluitende tijdrit van de Tirreno-Adriatico. Victor Campenaerts zette de beste tijd neer en niemand van de andere favorieten ging daar nog onder. Zijn eerste tijdritzege in de WorldTour. De eindzege ging na een secondenspel nog naar Primoz Roglic.

In zijn laatste tijdrit voor zijn avontuur in Mexico wilde Victor Campenaerts nog één keer vertrouwen tanken. Bovendien had Campenaerts nog nooit een tijdrit op WorldTour-niveau gewonnen. De in Winksele wonende Antwerpenaar had al snel de beste tijd beet in de afsluitende tijdrit van de Tirreno-Adriatico. 

De andere specialisten en klassementsmannen zoals wereldkampioen Rohan Dennis en Tom Dumoulin beten één voor één hun tanden stuk op de Europese kampioen van Lotto Soudal, waardoor Campenaerts zijn plekje op de hotseat nooit moest afgeven.

Alleen de verrassende Alberto Bettiol van Education First kwam nog in de buurt van 'Vocsnor', maar de Italiaan strandde op 3 seconden van Campenaerts en werd tweede. De zege was binnen voor Campenaerts, die zo met vertrouwen naar Mexico kan afzakken voor zijn werelduurrecordpoging. 

Secondenspel

Bij de favorieten kregen we nog een zenuwslopend secondenspel te zien. Adam Yates (Mitchelton-Scott) begon met een bonus van 25 seconden op Primoz Roglic aan de chronoproef, maar de Sloveen van Jumbo-Visma eindigde uiteindelijk in het klassement amper 1 tel beter dan de Brit. Opnieuw een eindzege dus voor Roglic, die ook al de beste was in de UAE Tour. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties