Campenaerts gaat in de Tirreno voor zijn eerste tijdritzege op WorldTour-niveau: "Ik leef toe naar Mexico"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Campenaerts gaat in de Tirreno voor zijn eerste tijdritzege op WorldTour-niveau: "Ik leef toe naar Mexico"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Victor Campenaerts won al vijf tijdritten in zijn profcarrière, maar nog nooit een in de WorldTour. Daar kan dinsdag verandering in komen.

In de ploegentijdrit van de Tirreno-Adriatico was Victor Campenaerts van grote waarde voor zijn ploegmakkers van Lotto Soudal. Hij loodste zijn team naar de zesde plaats. In de ritten in lijn finishte hij steevast in de achterste regionen. Veel risico zit er nu niet meer in voor de tijdrijder 'pur sang', allemaal met het oog op zijn werelduurrecord in Mexico.

"Ik bleef bewust uit de gevarenzone", zei Campenaerts in Het Nieuwsblad. "Zaterdag zag ik een afdaling tien renners onafhankelijk van elkaar tegen de grond gaan. Ik moest echt tussen hen slalommen om zelf niet te vallen."

Dinsdag staat er een individuele tijdrit op het programma en daarin kan onze landgenoot wel voluit gaan. "Ik ben hier om wedstrijdritme op te doen, niet om etappes te winnen. Behalve dan in de tijdrit, daarin zou ik graag mijn eerste tijdritzege in de WorldTour pakken. In Parijs-Nice had ik misschien meer kans om te winnen, maar met die wind en die waaiers daar was dat toch zo geen goed idee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties