Démare gaat voor zijn tweede op de Via Roma: "Die intense finale ligt me wel"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Démare gaat voor zijn tweede op de Via Roma: "Die intense finale ligt me wel"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De wielerwereld begint zich stilaan op te maken voor het eerste monument van 2019. Zaterdag is het eindelijk zo ver. De messen zijn geslepen, ook dat van Arnaud Démare.

De winnaar van 2016 is er klaar voor en wil uiteraard zijn kunststukje van 2016 herhalen. De liefde van Démare voor de Italiaanse klassieker is dan ook bijzonder groot. "Het is het totaalplaatje. Rustige aanloop, eerste schifting op de Turchino, waarna de druk stelselmatig wordt opgedreven", zei Arnaud Démare bij Het Laatste Nieuws.

Gaar op de Via Roma

La Primavera is het enige monument dat hij al wist te winnen in zijn carrière en dat is volgens de Fransman geen toeval. "Met het ouder worden heb ik ontdekt dat die intense finale na bijna 300 kilometer koers me wel ligt. Iedereen die na de Poggio nog mee vooraan rijdt, doet mee voor winst. Dan beslist de staat van frisheid. Fysiek én mentaal."

De finale is al niet alledaags en het eerdere verloop van de koers is dat evenmin. "Je bent gaar op die Via Roma. Maar er resten je nog amper 200 meter. De 200 belangrijkste van de dag. En dat na zeven uur opperste concentratie op de fiets." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties