Hij doet het nu ook zelfs in massasprints: "Elia vertelde dat hij zich niet zo goed voelde"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Hij doet het nu ook zelfs in massasprints: "Elia vertelde dat hij zich niet zo goed voelde"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hij kan het allemaal. Tegenwoordig zet Julian Alaphilippe ook al massasprints op zijn palmares. De Fransman bleef zo onder meer zijn 'snellere' ploegmaat Elia Viviani voor.

Het was niet Viviani maar wel Alaphilippe die maandag het zegegebaar maakte na een sprint. Cimolai en Viviani kwamen er niet meer over. "Wow, het is een perfecte Tirreno voor ons. Deze week is erg succesvol voor Deceuninck-Quick-Step hier in Italië", vertelde Alaphilippe bij zijn team. "Ik ben blij dat ik het werk van de ploeg kon afronden, daar ben ik erg dankbaar voor."

Viviani 3e

Normaal gezien is Viviani de uitgesproken kopman voor de sprints van de ploeg van Patrick Lefevere. Maar maandag werd het plan B gehanteerd. "Tijdens de etappe vertelde Elia dat het een zware sprint zou worden en hij zich niet zo goed voelde, dus ik kreeg een vrijgeleide en ging ik ervoor."

"Iedereen was moe vandaag, dat zag je in het peloton. In de laatste kilometer zat ik in het wiel van Max en toen hij me afzette ging ik voluit. Ik ben zo trots op mijn ploeg, want dit is een zege van iedereen", besluit de Fransman. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties