Koersdirecteur na dodelijk ongeval van Stef Loos: "Politie vond seingever op die plek niet nodig"

Redactie
| 41 reacties
Koersdirecteur na dodelijk ongeval van Stef Loos: "Politie vond seingever op die plek niet nodig"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Pijnlijk om opnieuw een jonge wielrenner vroegtijdig afscheid te zien nemen van de wereld. Maar over het ongeval zelf is lang niet alles gezegd. Wie was er in fout? Koersdirecteur Gerard Verbrugghe zegt dat de politie een seingever niet nodig vond.

Koersdirecteur Gerard Verbrugghe was er kapot van dat het in de Mémorial Alfred Gadenne fout liep. "Die arme jongen. Dit is heel erg, voor die ouders en iedereen. Ik ben er kapot van", klinkt het in Het Nieuwsblad. Na een brug over de snelweg moesten de renners naar links. De blauwe pijltjes die dat aangaven, had de derde groep van renners echter niet gezien. 

"Wij reden op kop in de auto van de koersdirectie. Nu, ik moet eerlijk toegeven dat we de pijltjes ook niet gezien hadden en even rechtdoor reden", aldus Verbrugghe. "Een moment van onoplettendheid maar we keerden snel genoeg terug om nog voor de eerste groep het parcours op te kunnen."

Geen seingever

Voor de eerste twee groepen was er geen probleem. Bij de derde liep het dus fout. "Er stond inderdaad geen seingever. Wij leveren de seingevers en de politie stelt ze op. Op die plek vonden ze het niet nodig. Ik begrijp dat iedereen zich nu afvraagt waarom men daar geen man voorzien heeft. Tja. Omdat daar eigenlijk geen conflictsituatie is, er is geen kruisend verkeer. De renners moeten rechtsaf."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties