Met vallen en opstaan: Cavendish wil zo graag die Tour rijden dit jaar

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 9 reacties
Met vallen en opstaan: Cavendish wil zo graag die Tour rijden dit jaar
Foto: © photonews

Het zit Mark Cavendish al een poos niet mee. In Parijs-Nice liep het alweer fout voor de Britse spurtbom en ook zijn deelname aan Milaan-San Remo is lang geen zekerheid. Hij blijft echter naar een doel toewerken en dat is de Ronde van Frankrijk.

Komend weekend staat Milaan-San Remo op het programma, maar het is alles behalve zeker dat de winnaar van 2009 aan de start zal verschijnen. Mark Cavendish moest tijdens Parijs-Nice van de fiets stappen. Damian Murphy, de ploegleider van Dimension Data, weet nog niet of Cav zaterdag op de startlijst van de Italiaanse klassieker zal staan.

"Het hangt minder van Mark zelf af, veel meer van zijn ploegmakkers", zei Murphy bij Het Laatste Nieuws. "Als zij zich goed voelen rijden zij. We zullen zien hoe ze uit de Tirreno-Adriatico komen. Mark wil graag racen, maar misschien is het verstandiger om trager op te bouwen."

Zegerecord Merckx

Met Parijs-Nice zijn er voor de Wereldkampioen van 2011 een pak koerskilometers weggevallen. De ploeg moet zijn programma dus wellicht omgooien. "Normaal zou hij de Scheldeprijs en mogelijk Parijs-Roubaix rijden. Maar we moeten zien hoe hij de komende weken reageert en wat de ambitie kan zijn. Het grote doel van dit jaar blijft de Tour. Daar moet hij honderd procent zijn."

De Tour is natuurlijk het hoofddoel, want de Manx Missile mikt op het zegerecord van Eddy Merckx (34). Cavendish zijn teller staat op 30.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties