Zevenvoudig wereldkampioen mountainbike: "Mathieu van der Poel is nu al een legende"
Redactie
| 0 reacties

Nino Schurter houdt volgend jaar op de Olympische Spelen rekening met Mathieu van der Poel

Zevenvoudig wereldkampioen mountainbike: "Mathieu van der Poel is nu al een legende"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel gaat volgend jaar op zoek naar eremetaal in het mountainbiken op de Olympische Spelen van Tokio. Maar de Nederlander zal die medaille niet zomaar cadeau krijgen. Zo wordt Nino Schurter één van zijn grootste tegenstanders.

Schurter is misschien wel de grootste vedette van het mountainbiken. De 32-jarige Zwitser werd al zeven keer wereldkampioen en hoopt in Tokio opnieuw op goud. "Het zullen trouwens mijn laatste Spelen worden, want ik word er niet jonger op", vertelt Schurter bij Sporza. "Uiteraard wil ik mijn titel verlengen, maar dat zal niet evident zijn met aanstormend talent als Sam Gaze of Mathieu van der Poel."

Van der Poel. De naam is gevallen. De Nederlander begint aan zijn eerste klassieke voorjaar, terwijl Schurter momenteel in Zuid-Afrika is voor de legendarische mountainbikewedstrijd Cape Epic. "Van der Poel is nu al een legende. Hij heeft zoveel kracht. Het is cool om hem mountainbikewedstrijden te zien rijden. Ik had hem er graag bij gehad in deze Cape Epic. Al kan het best hard zijn om tegen hem te strijden."

Veldrijden

De Zwitser kijkt zowaar zelfs naar het veldrijden. "Ik weet nu hoe het is om tegen hem te rijden. Om hem dan door het zand te zien rijden. Daar kan ik wel iets van leren. Daar hou ik van", zegt Schurter. 

"Zelf heb ik een paar keer cyclocross gereden. Maar ik hou niet echt van het koude weer. Cyclocrossen in Zwitserland is echt heel koud. Op dat moment in het seizoen wil ik ook vooral bezig zijn met het gezin. Ik heb de tijd in de winter nodig om energie te tanken voor het volgende seizoen", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties