Ouders van verongelukte renner Stef Loos: "Hopelijk is hij hierboven nog altijd aan het koersen"
Redactie
| 86 reacties

Ouders van verongelukte Stef Loos zagen hun zoon kalmer dan anders aan de start staan

Ouders van verongelukte renner Stef Loos: "Hopelijk is hij hierboven nog altijd aan het koersen"

Dramatisch nieuws uit de wielerwereld maandagochtend: de jonge Stef Loos, amper 19 jaar oud, overleed aan zijn verwondingen nadat hij verkeerd was gestuurd in een beloftenwedstrijd en door een bestelbusje werd aangereden. Zijn ouders zijn er kapot van.

De schot was natuurlijk groot voor de familie van de 19-jarige renner. "Hij stond nog zo kalm aan de start, kalmer dan anders", aldus Kris Loos, vader van de overleden renner, in Het Nieuwsblad. "Maar wel enorm gemotiveerd. Stef toonde altijd veel inzet. Koersen was zijn leven. Sinds de dag dat hij be­sloten had om coureur te worden, heeft hij altijd alles gegeven."

"Fietsen was echt een uitlaatklep voor hem, hij voelde zich er goed bij", klinkt het. Bovendien had Loos nog maar pas de stap naar de beloftencategorie gezet. "Dat was een grote stap voor hem, en hij heeft er hard voor moeten werken. Maar hij was zoals altijd enorm gemotiveerd en hij gaf nooit op."

Angst

De laatste jaren zijn er vaker dodelijke ongelukken gebeurd met renners. "We hadden altijd wel een beetje angst dat er iets kon gebeuren", zegt zijn vader. "Je hoort zoveel vreselijke verhalen. Het enige wat ons een beetje rust biedt, is dat onze Stef gestorven is terwijl hij bezig was met wat hij het liefste deed. Hopelijk is hij hierboven nog altijd aan het koersen", besluit papa Loos. 

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

15/06/2019 - 23/06/2019 Tour du Suisse
30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties