Ploegleider zag dodelijk ongeval met eigen ogen gebeuren: "Renners dachten nog altijd dat ze op parcours reden"

Redactie
| 1 reacties
Ploegleider zag dodelijk ongeval met eigen ogen gebeuren: "Renners dachten nog altijd dat ze op parcours reden"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De amper 19-jarige Stef Loos overleefde zijn aanrijding met een bestelwagen niet in het Henegouwse Dottignies. Ploegleider Jef Robert (Acrog-Pauwels Sauzen) zag het ongeval zelf gebeuren.

De jonge renner kwam van het parcours af en werd even later vol geraakt door een bestelbusje. Loos werd met een hersentrauma, klaplong en leverschade naar het ziekenhuis afgevoerd, maar daar overleed de 19-jarige Kempenaar aan zijn verwondingen.

Ploegleider Jef Robert zag het drama gebeuren. "De wedstrijd voor beloften was 25 kilometer bezig", vertelt hij in HNB. "Het peloton was uiteengevallen in drie waaiers. In de laatste waaier ging het mis. De renners van dat groepje - ze waren met een kleine veertig - reden op volle snelheid een kruispunt over."

'Er was iets mis'

"De jurywagen die erachter reed, stopte. Er was iets mis. Ze hadden daar eigenlijk naar rechts moeten afslaan, maar op die plek stond geen seingever. De auto's van de ploegleiders bleven het pelotonnetje volgen. Het ging snel, zeker veertig, vijftig per uur."

Het liep faliekant af. "Nog voor die jury­wagen de renners had kunnen verwittigen dat ze verkeerd waren ge­reden, was de laatste waaier al aan het volgende kruispunt. Ineens dook een witte bestel­wagen op van rechts, vanachter een huis. Een blinde hoek. Die bestuurder kon de renners niet zien. En de renners zagen hem ook niet. Ze hadden er ook niet op gelet, want ze dachten dat ze nog altijd op het parcours reden", besluit Robert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties