"Team Sky wordt Team Ineos en blijft het rijkste team ter wereld"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties
"Team Sky wordt Team Ineos en blijft het rijkste team ter wereld"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Team Sky wordt er volop naar een nieuwe hoofdsponsor gezocht, want weldra houdt Sky er mee op. Binnen de 48 uur wordt er witte rook verwacht omtrent een opvolger. Dat meldt het Britse 'The Guardian'.

Volgens The Guardian, een kwaliteitskrant in Groot-Brittannië, zal Team Ineos binnen de 48 uur worden aangekondigd. Ineos is een petrochemisch bedrijf dat in handen is van Sir Jim Ratcliffe, de rijkste man van Groot-Brittannië. Door de centen van de nieuwe sponsor kan de opvolger van Team Sky het rijkste team uit het peloton blijven.

De Britse krant schat het nieuwe budget ronde de 45 miljoen euro. Daarmee kan David Brailsford, de directeur van de wielerformatie, zijn kleppers -Froome, Thomas en Bernal- aan boord houden en in 2020 blijven strijden voor het hoogste podium in de Tour de France.

Team Sky heeft met Thomas de meest recente Tourwinnaar binnen de rangen. Sinds het ontstaan van de Britse wielerformatie in 2009 wonnen ze de Ronde van Frankrijk al zes keer. Eerst met Wiggins, dan vier keer met Froome en de zege van Thomas was de laatste.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties