Victor Campenaerts na perfecte tijdrit op 'mini-WK': "Hier mik ik al twee jaar op"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 23 reacties

Victor Campenaerts reed de perfecte tijdrit in de Tirreno-Adriatico

Victor Campenaerts na perfecte tijdrit op 'mini-WK': "Hier mik ik al twee jaar op"
Foto: © photonews

Een slaak van opluchting bij Victor Campenaerts, want eindelijk heeft de Lotto Soudal-renner die eerste en felbegeerde tijdritzege op WorldTour-niveau beet. "Ik reed de perfecte tijdrit", vertelde hij in het flashinterview.

Campenaerts had al snel de beste tijd beet en gaf die nooit meer uit handen. "Ik heb een perfecte tijdrit gereden", aldus de Antwerpenaar. "Ik wist dat het belangrijk was om terug te keren door de wind op kop. Ik heb altijd een goed tweede deel van een tijdrit. Dit was gewoon de perfecte tijdrit", herhaalde hij. 

De Lotto Soudal-renner kan dus met een portie vertrouwen richting Mexico voor zijn aanval op het werelduurrecord. "Deze zege is natuurlijk erg goed voor mijn motivatie. Ik mik ook al twee jaar op een zege in de WorldTour. Dat is niet gemakkelijk, maar vandaag is het eindelijk gelukt. Ik ben dus erg blij."

Mini-WK

Met onder meer specialisten als wereldkampioen Rohan Dennis, Tom Dumoulin en Primoz Roglic aan het vertrek kon je best van een WK tijdrijden op korte afstand spreken. "Het was misschien een beetje een WK", glimlachte Campenaerts. "Ik weet niet welke specialist er niet was, maar het is gewoon een mooie overwinning."

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

15/06/2019 - 23/06/2019 Tour du Suisse
30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties