Belgische kampioen amper zeven seconden van winnaar en maatje Campenaerts: "Etappes van zaterdag en zondag waren geschift zwaar"

Redactie
| 1 reacties
Belgische kampioen amper zeven seconden van winnaar en maatje Campenaerts: "Etappes van zaterdag en zondag waren geschift zwaar"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met Yves Lampaert eindigde er naast winnaar Victor Campenaerts nog een Belg in de top vijf van de tijdrit van de Tirreno-Adriatico. De West-Vlaming werd knap vijfde en lijkt klaar voor zijn eerste Milaan-Sanremo.

De renner van Deceuninck-Quick.Step kon best leven met die notering in de top vijf. "Na alle inspanningen van de voorbije week ben ik wel tevreden met mijn vijfde plaats in de tijdrit", aldus Lampaert in HLN. "De tijdrijder in mij is nog een keer naar boven gekomen. Dat was in de Ronde van de Algarve ook al zo."

Aan die andere specialist en goede vriend Victor Campenaerts was weinig te doen. "Ik wist dat het moeilijk zou worden. Victor heeft zich een hele week voorbereid op deze tijdrit. Ik heb hier heel veel voor de ploeg gewerkt. Die twee etappes zaterdag en zondag waren geschift zwaar. Ik ben er gewoon van tussen gereden. Ik moest bijna te voet naar boven. Ik heb enorm afgezien", bekent hij. 

Milaan-Sanremo

Komende zaterdag staat Lampaert voor het eerst op de startlijst van 'La Primavera', het eerste grote Monument van het seizoen. "We zitten met grote favorieten in de ploeg. Ik weet wat me te doen staat", besluit 'Lampi'. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties