Cees Bol toont potentieel en heeft meer geluk dan van der Poel, Philipsen sprint naar knappe podiumplaats
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Nokere
| 6 reacties

Cees Bol verrast met zege in bewogen Nokere Koerse

Cees Bol toont potentieel en heeft meer geluk dan van der Poel, Philipsen sprint naar knappe podiumplaats
Foto: © photonews

Nokere Koerse is voor vele renners niet van een leien dakje gelopen. Daarvoor waren er simpelweg te veel valpartijen, met allerlei slachtoffers. In volle sprint lag ook Mathieu van der Poel erbij. Zijn landgenoot en neoprof Cees Bol verraste met de zege. Jasper Philipsen werd derde.

Evenepoel en van der Poel waren de grote publiekstrekkers. In de neutrale zone werd er wel al meteen gevallen. De eerste ontsnapping kwam tot stand op de Tiegemberg. Offredo, Boucher, Vergaerde, Journiaux en Viel waren de eerste vluchters van de dag. Nishimura wilde ook nog de aansluiting maken, maar was veroordeeld tot een chasse patate.

Terwijl de Japanner weinig anders kon doen dan zich weer laten inlopen, bouwden de andere vijf snel een voorsprong uit van maar liefst meer dan zeven minuten. Langzamerhand schoten ze in het peloton toch ook in actie. Intussen was Boucher naarstig bezig om punten te sprokkelen voor de bergprijs.

VALPARTIJEN VEROORZAKEN CHAOS

Bij het ingaan van de laatste twee ronden hadden de koplopers nog zo'n vier minuten over. Een valpartij deed de grote groep achter hen in twee stukken opsplitsen. Onder de slachtoffers onder andere Dewulf en Pelucchi. De renners die de kloof wilden dichten, kregen het niet cadeau. De valpartijen volgden mekaar immers op en zo brak de koers helemaal open.

Van der Poel en Boom toonden meermaals goede benen in de finale. Ook Evenepoel liet zich niet onbetuigd met een aanvalletje. Het zorgde allemaal niet voor veel afscheiding, maar toonde wel aan wie er nog fris zat. De laatsten van de overgebleven vluchters werden tot de orde geroepen en dan kon het spel van de favorieten helemaal beginnen.

VAN DER POEL BIJ DE PECHVOGELS

Door de naam van Bouhanni mocht wel een streep. De Franse sprinter viel in de laatste tien kilometer, zijn kansen op winst waren vroegtijdig weg. Boom probeerde nog eens, maar geraakte alweer niet weg. Het werd dus toch een groepssprint en ook op de kasseien in Nokere kwamen nogmaals renners ten val. Onder hen ook Mathieu van der Poel.

Ackermann werd door Bora in perfecte positie naar de finish geloodst. De Duitse kampioen moest het op de macht wel afleggen tegen Cees Bol, die voor de verrassing van de dag zorgde. Jasper Philipsen spurtte naar een knappe derde plaats.

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

15/06/2019 - 23/06/2019 Tour du Suisse
30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties