Ondanks beste resultaat ooit in maart is Tom Dumoulin niet tevreden: "Dit is gewoon de realiteit"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Tom Dumoulin niet tevreden na vierde plek in Tirreno-Adriatico

Ondanks beste resultaat ooit in maart is Tom Dumoulin niet tevreden: "Dit is gewoon de realiteit"
Foto: © photonews

Een toch wel teleurstellende zevende plek in de afsluitende tijdrit en een vierde plek in het eindklassement. Echt tevreden kon Tom Dumoulin niet zijn na de Tirreno-Adriatico. Al maakt hij zich zeker geen zorgen.

Voor Dumoulin was een vierde plek wel zijn beste eindnotering ooit in een rittenkoers in maart. "Daarom moet ik nu ook niet te hard voor mezelf zijn", vertelt de Maastrichtenaar in De Telegraaf. "Natuurlijk hoopte ik echt om de knikkers en prijzen mee te doen. Dat lukte niet in de tijdrit, dat lukte de hele week niet. Als sportman baal ik daarvan."

Het tempo lag vaak bijzonder hoog in de koers tussen de twee zeeën. "Harder gaat het niet meer dit jaar", is de Sunweb-kopman overtuigd. "Ook niet in de grote rondes. Als je mee wilt doen voor de winst moet je in topvorm zijn. Daar zit ik ietsje vanaf. Dit is gewoon de realiteit. Ik moet gewoon zorgen dat ik in mei honderd procent ben."

Giro 

Dan vindt de Giro plaats. Een Giro waar de concurrentie erg zwaar wordt met onder meer Tirreno-eindwinnaar Primoz Roglic en laureaat van Parijs-Nice Egan Bernal aan de start. "Ik ben me ervan bewust dat ik héél hard moet werken en dat ik dan misschien een kleine kans maak op de Giro-zege. Deze Tirreno verandert weinig aan mijn voorbereiding. Ook als ik hier gewonnen had, zou ik niet anders naar de Giro toeleven."

Zorgen maakt Dumoulin zich dus zeker niet. "Ik ben gewoon goed, maar het klopt dat Roglic, Adam Yates en Fuglsang hier een klasse beter waren. Doordat de jonge jongens sterker zijn geworden zal het zeker moeilijker worden in de grote rondes die gaan komen", besluit Dumoulin

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties