Pascal Ackermann zelfkritisch na tweede plaats in Nokere Koerse

Pascal Ackermann zelfkritisch na tweede plaats in Nokere Koerse
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op vele lijstjes met namen van favorieten pronk Pascal Ackermann bovenaan of het scheelde toch niet veel. Dan is het altijd zuur als je er net naast grijpt. De Duitse kampioen gaf wel ruiterlijk toe dat Cees Bol sterker was, al had er misschien toch iets meer kunnen in zitten.

De sprinter van Bora-Hansgrohe had toch wel één en andere aan te merken op zichzelf. "Ik heb mijn sprint te vroeg ingezet. Daardoor had ik niet genoeg kracht meer over op het einde. Maar die andere kerel, Cees Bol, was echt wel de sterkste en ook de snelste. Mijn felicitaties. Al bij al ben ik wel blij met mijn prestatie."

DE HELE DAG VOORAAN GEREDEN

Het team van Ackermann wist natuurlijk ook wel dat er in Nokere winstkansen lagen. Daarom nam het doorheen de dag ook initiatief. "Het was een super zware koers. Zeker voor onze ploeg, die heel sterk was vandaag. We hebben immers bijna de hele dag vooraan in het peloton gereden."

De belangrijkste conclusie is misschien wel dat de tweede uit de uitslag en zijn maats er heelhuids zijn vanaf gekomen. "Er zijn blijkbaar heel wat valpartijen gebeurd, maar dat wist ik zelfs niet. We hebben dus het nodige geluk gehad dat we deze konden ontwijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties