Realisme en hoop bij Greg Van Avermaet: "Eén van de moeilijkste koersen om te winnen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 10 reacties

Van Avermaet beseft dat het niet gemakkelijk wordt om Milaan-Sanremo te winnen

Realisme en hoop bij Greg Van Avermaet: "Eén van de moeilijkste koersen om te winnen"
Foto: © photonews

Voor menig wielrenner komt één van de belangrijkste periodes van het jaar eraan en dat is voor Greg Van Avermaet niet anders. Zaterdag staat met Milaan-Sanremo immers het eerste Monument van het seizoen op het programma. Van Avermaet gaat er voor winst, ook al wordt het niet simpel.

De kopman van CCC is ook de eerste om dat te beseffen. "Het is gemakkelijk om er de finish te halen, maar het is één van de moeilijkste koersen om te winnen. Iedereen die er op de Poggio nog bij is, maakt een kans. Ik heb al twee keer de top tien gehaald", put Van Avermaet moed uit het verleden.

Het sterkt hem in zijn overtuiging dat er misschien toch iets mogelijk is. "Ik weet dat ik een goede prestatie kan neerzetten. Zeker als we er een harde koers van maken en ik kan sprinten na een lange, zware koers. Er kan vanalles gebeuren in een koers als Milaan-Sanremo. Ik zal zaterdag alles geven wat ik heb."

BETER GEWORDEN DOOR DE TIRRENO

Aan de voorbereiding zal het alleszins niet liggen. "Ik voelde me heel goed in de Tirreno-Adriatico en haal daar veel vertrouwen uit. Het was de perfecte voorbereidingskoers voor de klassiekers die eraan komen. Ik denk dat het hele team beter is geworden van de lange etappes en het moeilijke parcours."

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

15/06/2019 - 23/06/2019 Tour du Suisse
30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties