Roger De Vlaeminck gunt Victor Campenaerts wereldurrecord, maar... "Was dit wel de ideale voorbereiding op Mexico?"

Redactie
| 3 reacties
Roger De Vlaeminck gunt Victor Campenaerts wereldurrecord, maar... "Was dit wel de ideale voorbereiding op Mexico?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tot dinsdagnamiddag was Roger De Vlaeminck de laatste Belg die een tijdrit won in de Tirreno-Adriatico. Maar dat 'record' is hij dus kwijt aan Victor Campenaerts, gisteren de beste op een mini-WK tijdrijden op korte afstand.

"Ik heb veel records op mijn naam staan, maar dit was ik toch vergeten", lacht 'Mister Paris-Roubaix' in HLN. "Het is ook al zolang geleden, dat had al lang verbroken moeten zijn. De meeste Belgische renners rijden ook liever Parijs-Nice hé, dat is gemakkelijker."

Voor de Lotto Soudal-renner is dit natuurlijk een boost met het oog op Mexico. "Dit gaat Campenaerts de 'grote moral' geven richting Mexico. Alleen vraag ik mij af of dit wel de ideale voorbereiding is geweest, al dat klimwerk. Had hij niet beter wat vlakke koersen gereden?"

Baard afscheren

De Vlaeminck gunt de Antwerpenaar alvast het werelduurrecord. "Ik hoop in elk geval dat hij het haalt, het is hem gegund. Ik heb hem zien trainen, die jongen weet waarmee hij bezig is. Zeg hem nog dat hij zijn baard helemaal afscheert, dan rijdt hij nog sneller", besluit De Vlaeminck. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties