Walter Planckaert fier dat hij zijn steentje kon bijdragen: "Niemand wou Campenaerts in zijn ploeg"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Walter Planckaert trots dat Victor Campenaerts zich zo ontwikkeld heeft

Walter Planckaert fier dat hij zijn steentje kon bijdragen: "Niemand wou Campenaerts in zijn ploeg"
Foto: © photonews

Walter Planckaerts heeft als ploegleider bij Sport Vlaanderen-Baloise, vroeger Topsport Vlaanderen, heel wat Vlaamse talenten in het profpeloton gelanceerd. De renner met de meest frappante ontwikkeling is voor hem Victor Campenaerts. Die werd niet door iedereen een grote toekomst voorspeld.

Planckaert heeft het erover in Sporza Koers. "Lampaert, Vanmarcke, Naesen, Theuns, Bakelants, Hermans, Vanendert. Het kost geen moeite om daar een renner van te maken. Die hadden alle kwaliteiten. Maar een jongen als Victor Campenaerts, die ging nooit prof kunnen worden."

De coureur die Campenaerts uiteindelijk is geworden, is dus mee door Planckaert & co gevormd. "Hij kwam van het zwemmen en het triatlon en had zwakke knieën. Hij kon wel tijdrijden, was Europees kampioen bij de beloften, maar niemand wou Campenaerts in zijn ploeg nemen. Dat is iemand waar we toch een renner van hebben kunnen maken."

WERELDUURRECORD AFSNOEPEN

Ondertussen is Campi één van de beste tijdrijders ter wereld en gaat hij binnenkort misschien wel geschiedenis schrijven. "Als je nu ziet waar hij staat: op het punt om het werelduurrecord af te snoepen van een grote renner als Bradley Wiggins. Daar neem ik mijn hoed voor af."

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

15/06/2019 - 23/06/2019 Tour du Suisse
30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties