Zico Waeytens positief over de kansen van zijn team: "Ik hoop dat van der Poel niet zo rap rijdt als in de cross"

Zico Waeytens positief over de kansen van zijn team: "Ik hoop dat van der Poel niet zo rap rijdt als in de cross"
Foto: © photonews

De herkenbare baard van Zico Waeytens was de voorbije weken vooral in wedstrijden in Spanje en Frankrijk te bespeuren, maar vandaag staat de Cofidis-Belg er voor eigen volk. Hij gelooft rotsvast in de zege voor één van zijn ploegmaten. Dan moeten ze natuurlijk wel Mathieu van der Poel bedwingen.

"We zijn hier met een heel sterke ploeg, met Hugo Hofstetter die vorig jaar derde werd en Nacer Bouhanni die twee jaar geleden heeft gewonnen. Ik denk dat we terug een grote kans maken om te winnen", spreekt Waeytens de torenhoge ambitie vol zelfvertrouwen uit.

Hij houdt wel rekening met één concurrent in het bijzonder. "Ik hoop dat van der Poel niet zo rap rijdt als in de cross. Schrik heb ik er niet van. Hij is een goede vriend. Hij stuurde nog een foto met daarbij de tekst 'de ster is gearriveerd', doelend op mij. Ik gun hem zijn succes. Hij is een goeie coureur. Laten we ervoor strijden."

BOUHANNI AFGEKOMEN UIT ITALIË

Het is enigszins verrassend dat de ploeg van Waeytens vandaag rekent op Bouhanni, want de Fransman was oorspronkelijk niet voorzien in de selectie. "Hij rijdt graag wedstrijden zoals Nokere Koerse. Hij is dus nog afgekomen vanuit Italië. Ik denk wel dat hij in orde is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties