Alejandro Valverde hakt knoop door over Milaan-Sanremo

Alejandro Valverde hakt knoop door over Milaan-Sanremo
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In zijn regenboogtrui waagt Alejandro Valverde zich aan enkele klassiekers waar hij niet altijd aan deelneemt. Zo komt de wereldkampioen zeker aan de start van de Ronde van Vlaanderen en had ook in Milaan-Sanremo begeeft hij zich onder de deelnemers.

Valverde had eerder al de wens uitgesproken om deel te nemen aan de Primavera, maar zekerheid daarover kon hij nog niet geven. Intussen maken de ploegen hun selecties bekend voor de wedstrijd van zaterdag en moest er dus een beslissing vallen. Valderde heeft een 'go' gekregen: hij gaat meerijden in Milaan-Sanremo.

Zes keer eerder waagde de Spanjaard zich aan een deelname aan de Italiaanse klassieker. Een denderend resultaat was er voor hem nog niet weggelegd. In 2016 leverde Valverde er zijn beste prestatie, maar ook toen geraakte hij niet verder dan een vijftiende plaats.

WAT KAN ROELANDTS?

Naast de wereldkampioen heeft Movistar overigens nog enkele ijzers in het vuur. Daniele Benatti is fit verklaard nadat hij enkele weken last had van bronchitis. Jürgen Roelandts heeft ook zijn zinnen op deze wedstrijd gezet. Voorts doet ook Mikel Landa mee. Voor hem is het zijn eerste koers sinds zijn sleutelbeenbreuk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties