Jürgen Roelandts is grootste ontgoocheling uit carrière nog niet vergeten

Jürgen Roelandts is grootste ontgoocheling uit carrière nog niet vergeten
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jürgen Roelandts is doorheen zijn loopbaan al enkele keren dicht bij een grote klassieke zege geweest. Het was dan telkens net niet. Eén van die koersen, zit nog goed in het geheugen van Roelandts: Milaan-Sanremo van 2016. Toen was de teleurstelling toch wel heel groot. Eigenlijk nog altijd.

Roelandts heeft het erover in zijn column bij Sporza. Hij haalt aan hoe graag hij een keertje Milaan-Sanremo zou winnen. "Drie jaar geleden dacht ik dat het zover was. Maar in de slotmeters zag ik Démare met Swift in zijn slipstream nog voorbijzoeven. Ik ben nog altijd ontgoocheld over die editie, want enkel de eerste plaats telt."

Het had ook effectief anders kunnen lopen. "Toen een ploegmaat me na afloop vertelde dat hij Démare aan de ploegauto had zien hangen op de Cipresssa, besefte ik dat mijn naam op de erelijst had kunnen staan van de Primavera. Maar als de jury niets beslist."

ROELANDTS TIPT OP GILBERT

Voor de editie van dit jaar heeft Roelandts al een favoriet. "Gilbert is nog altijd op monumentenjacht en wil Milaan-Sanremo dolgraag op zijn erelijst zetten. Ik hoop voor hem dat het dit jaar eindelik lukt. Om zelf Milaan-Sanremo te winnen, moet alles meezitten voor mij. Snelle mannen zoals Gaviria, Viviani en Ewan moeten overboord gekieperd zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties