Nokere Koerse kende verrassende vluchter: "Wilde de offensieve geest van Wanty-Gobert illustreren"

Nokere Koerse kende verrassende vluchter: "Wilde de offensieve geest van Wanty-Gobert illustreren"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nokere Koerse 2019 zal nog wel enkele jaren meegaan als de editie met de vele valpartijen. Een manier om eraan te ontsnappen, was om mee in de vroege vlucht te zitten. Zoals Yoann Offredo. Al was het wel verrassend dat juist hij ten aanval trok. Niet lang geleden kampte hij nog met een virus.

Het was in de Ronde van de Algarve dat Offredo afstapte wegens een vermoeidheidsvirus. De Fransman is klaarblijkelijk aan de betere hand. "Het was geen bewuste keuze om voor de aanval te kiezen. Ludwig De Winter sprong een aantal keer mee. Ik wisselde hem een keertje af en plots was de goede vlucht vertrokken. Uiteraard laat je dan niet begaan en wilde ik de offensieve geest van Wanty-Gobert illustreren."

VEEL SLAPEN

Ook al heeft Offredo zich fysiek dan al wel eens beter gevoeld. Gelukkig gaat het de goede kant uit. "Ik had tot voor kort enorm veel last van een vermoeidheidsvirus. Dat is nu zo goed als verdreven, al slaap ik nog wel veel. Bovendien amuseer ik me in ontsnappingen zoals deze. Nadat we waren gegrepen, kon ik nog wat ploegwerk verrichten voor Timothy Dupont."

Een volgende belangrijke afspraak komt er overigens alweer snel aan. "Mijn volgende wedstrijd is de Grand Prix Denain op zondag. Voorlopig mis ik nog wat basis na een periode zonder fiets, maar in de klassiekers zal ik dat proberen compenseren met mentale frisheid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties