Sportdirecteur Lotto dicht één renner heel belangrijke rol toe in Bredene-Koksijde Classic

Sportdirecteur Lotto dicht één renner heel belangrijke rol toe in Bredene-Koksijde Classic

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Deze middag is het startschot gegeven in de Bredene-Koksijde Classic en dat is ook weer een wedstrijd waarin Lotto-Soudal hoopt te scoren. Dat moet met een goede uitgekiemde aanpak gebeuren. Blythe en Wouters kunnen sprinten terwijl Lawrence Naesen ook een belangrijke rol krijgt.

"We moeten afwachten hoe de koers zich ontwikkelt op de kasseistroken van de Steenstraat en de Kemmelberg. Wie weet valt er een interessante groep aan en zullen al de grote teams vertegenwoordigd zijn", kijkt sportdirecteur Frederik Willems op de Facebookpagina van Lotto naar de mogelijke scenario's. "De Rodeberg is geen lastige helling, maar in de afdaling zijn het smalle wegen."

We moeten nog altijd beslissen wie onze sprinter zal zijn 

Frederik Willems

Dan moet iedereen dus bij de les zijn. "Dat is een gevaarlijke situatie als er veel wind staat. Met Adam Blythe en Enzo Wouters aan de start zijn onze kansen op een goed resultaat redelijk hoog. We moeten nog altijd beslissen wie onze sprinter zal zijn."

De joker van de ploeg is mogelijk nog iemand anders. "Lawrence Naesen eindigde tiende in Nokere Koerse. We zijn heel blij met zijn uitstekende vorm die hij doorheen het seizoen al heeft gehad en hopen dat hij die kan aanhouden. Zijn rol is om het team te beschermen door mee te glippen wanneer er een mooie groep aanvalt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties