Amper vier dagen na zware val in Nokere Koerse maakt Mathieu van der Poel al het zegegebaar

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 52 reacties
Amper vier dagen na zware val in Nokere Koerse maakt Mathieu van der Poel al het zegegebaar
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel werd woensdag na een val in Nokere Koerse nog naar het ziekenhuis gebracht, maar amper vier dagen later staat de Nederlander er opnieuw. In Frankrijk won hij de GP Denain.

Mathieu van der Poel blijft verbazen. In de positieve zin dan. Afgelopen woensdag maakte iedereen zich nog zorgen over de Nederlander na zijn zware valpartij in Nokere Koerse, waar de onderzoeken gelukkig geen breuken aan het licht brachten. Maar nauwelijks vier dagen later schoot het Nederlandse fenomeen opnieuw raak.

Mini-Roubaix

In de GP Denain, een mini-versie van Parijs-Roubaix met twaalf kasseistroken, duwde Van der Poel in volle finale het gaspedaal in. Alleen de Luxemburger Kirsch (Trek-Segafredo) kon net als Ests kampioen Raim eventjes zijn wagonnetje aanpikken, maar een ontketende Van der Poel gaf het duo geen schijn van kans.

Van der Poel perste er een tijdrit van een goede 10 kilometer uit en soleerde naar de overwinning op Franse wegen. De renner van Corendon-Circus had een bonus van 3" op het sprintende peloton, waar de Fransman Marc Sarreau (Groupama-FDJ) en onze landgenoot Timothy Dupont (Wanty-Gobert) de overige podiumplaatsen wegkaapten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties