Bahrein-Merida compleet de mist in: Mohoric trekt sprint aan voor renner die er niet zit

Bahrein-Merida compleet de mist in: Mohoric trekt sprint aan voor renner die er niet zit
Foto: © photonews

Ze hadden twee renners in de top tien: dan kan je bezwaarlijk spreken van een slechte editie van Milaan-Sanremo. Toch liep er één en ander fout bij Bahrein-Merida. Mohoric trok de sprint aan voor Colbrelli. Alleen zat die helemaal niet in de kopgroep.

"In de finale trachtte ik met Vincenzo Nibali en Sonny Colbrelli de kloof met de kopgroep te overbruggen", deed Mohoric zijn verhaal bij Cyclingnews. De communicatie in het team was echter niet te best. "Ik dacht dat Sonny bij mij zat. Ik zag een moment om te anticiperen, maar Alaphilippe haalde mij terug."

LEAD-OUT VOOR AFWEZIGE COLBRELLI

De beslissende aanval bleef uit waardoor de kopgroep zich dan opmaakte voor de sprint. "Ik ging er volledig voor in de sprint, maar Sonny zat daar niet. Ik begon met zogezegde lead-out voor Sonny te vroeg en dus zat er niet meer in dan de vijfde plaats."

Een knappe ereplaats voor de Sloveen zelf, maar eigenlijk was dit toch een fiasco. Toch blijft Mohoric positief. "Je verliest nooit. Ofwel win je, ofwel leer je iets. Ik keek even om en zag een Bahrein-renner. Ik dacht dat Sonny bij mij zat, maar het was Vincenzo. Het is moeilijk om over de radio dingen te verstaan en het is moeilijk om te reageren. Dat is gewoon hoe koersen in mekaar zit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties