Floris De Tier weet wat zijn opdracht is in eerstvolgende wedstrijd

Floris De Tier weet wat zijn opdracht is in eerstvolgende wedstrijd
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Floris De Tier mag zich klaar houden om weer in actie te komen. Tot dusver kon hij in 2019 nog niet veel wedstrijden rijden, maar daar zal de komende periode wel verandering in komen. Jumbo-Visma rekent alvast op de 27-jarige Belg in de Ronde van Catalonië.

De Tier is opgenomen in de selectie van Jumbo-Visma voor die bewuste rittenkoers. Net als Steven Kruijswijk, Sepp Kuss, Antwan Tolhoek, Lennard Hofstede, Tom Leezer en Bert-Jan Lindeman. De opdracht van De Tier is duidelijk: kopman Kruijswijk zo goed mogelijk bijstaan en hem aan een goed klassement helpen.

"Het doel is om zo hoog mogelijk in het algemeen klassement te eindigen met Steven", bevestigt sportdirecteur Merijn Zeeman de ambitie van Jumbo op de ploegsite. "Hij kende een sterk begin van het seizoen in de Ruta del Sol, waar hij zesde eindigde. De derde en vierde rit met aankomst op Valter 2000 en La Molina zijn de moeilijkste etappes."

VIERDE WEDSTRIJDDAG KOMT ERAAN

De Ronde van Catalonië begint maandag. De Tier zal dan nog maar toe zijn aan zijn vierde wedstrijddag dit seizoen. Hij startte in de Ronde van Valencia, maar moest daar in de tweede etappe in en rond Alicante opgeven. Deze maand reed onze landgenoot wel al de Strade Bianche.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties