"Het stopt niet hé!": De 19 straffe zeges van Deceuninck - Quick Step in 2019

"Het stopt niet hé!": De 19 straffe zeges van Deceuninck - Quick Step in 2019
Foto: © photonews

Deceuninck - Quick Step is momenteel hét team van het voorjaar, met al liefst 19 overwinningen. En kleintjes zitten daar niet tussen, zoals bij Astana deels het geval is. "We hebben een streepje voor op de concurrentie."

Zowel Deceuninck - Quick Step als Astana wonnen dit seizoen al 19 keer. Maar bij de Kazachse formatie zitten daar onder meer vier ritten in Oman en vier ritten in Rwanda bij. En dus oogt het bij de Belgische ploeg toch allemaal nog iets indrukwekkender.

Elke topklassieker die dit seizoen al werd gereden? Een prooi voor Deceuninck - Quick Step. Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne, de Strade Bianche en nu ook Milaan - San Remo. En in quasi alle andere wedstrijden op World Tour-niveau werd ook geoogst: ritten Down Under, in de VAE Tour en drie in de Tirreno plus winst in de Cadel Evans Great Oceans Race.

Perfect rapport

Enkel in Parijs-Nice geen rit- of eindoverwinning, maar verder een quasi perfect rapport. En wie gaat dit sterke blok - Lampaert, Stybar en Gilbert lijken echt wel klaar voor het Vlaamse werk - wat doen de komende weken in Vlaanderen?

"Een mooi seizoensbegin, we hebben nu een streepje voor op de concurrentie. Zij gaan er ons moeten afrijden, zij gaan moeten komen", is Wilfried Peeters alvast enthousiast. Of zoals Lampaert het zij bij Sporza: "Super, super, fantastisch, het stopt maar niet hé!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties