Lotto Soudal trekt met zeven Belgen naar Catalonië: "Doel is om een rit te winnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Lotto Soudal trekt met zeven Belgen naar Catalonië: "Doel is om een rit te winnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Morgen gaat in Spanje de Ronde van Catalonië van start. Lotto Soudal start zonder uitgesproken kopman en hoopt een ritzege te boeken in de WorldTour-rittenkoers. Opvallend: alle zeven renners zijn Belgen.

Aanvallers en Belgen genoeg in de selectie van Lotto Soudal. "Lotto Soudal komt aan de start zonder echte kopman of klassementsambities", vertelt ploegleider Mario Aerts. 

"In principe kunnen de renners dus in elke rit hun eigen kans gaan. Ons doel is natuurlijk om een ritzege te boeken. We hebben weliswaar geen sprinter mee, maar met Thomas De Gendt weet je nooit. Hij kan elke dag voor een verrassing zorgen in de ontsnapping."

Lambrecht

Ook toptalent Bjorg Lambrecht is erbij. "Bjorg zal zijn vorm testen in aanloop naar de Ronde van het Baskenland volgende maand. Ook Harm Vanhoucke werkt naar zijn beste niveau toe. Hij richt zijn pijlen vooral op de Ronde van Turkije. In Catalonië kunnen deze twee jonge renners zich testen tegen enkele topklimmers. Het zou leuk zijn als ze een mooi resultaat kunnen behalen in één of meerdere ritten."

De selectie van Lotto Soudal voor de Ronde van Catalonië: Sander Armée, Thomas De Gendt, Bjorg Lambrecht, Rémy Mertz, Maxime Monfort, Jelle Vanendert en Harm Vanhoucke

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties